Előadások

Előadások - kreativitás

Céges programok, események, fesztiválok keretén belül főként az alábbi témák népszerűek. Egyedi, cégre- és programra szabott téma is kérhető.

Kreatív problémamegoldó módszerek, technikák – nemzetközi trend alapján

Olyan gondolkodási módszereket ismerhetnek meg a résztvevők ebben az előadásban, amelyekre világhírű out-of-the-box szemléletű szakemberek esküsznek, mint Edward de Bono, Csíkszentmihályi Mihály vagy épp Walt Disney. A segítségükkel sokkal hatékonyabbá, kreatívabbá, ötletdúsabbá tehetjük a munkánkat és komplexebben átlátunk majd bármilyen helyzetet, és gyorsabban oldhatunk meg problémákat. Az előadás során a TOP5 vagy a TOP10 nemzetközi módszerbe kapnak betekintést a résztvevők, amelyeket aztán a saját eszköztárukban is alkalmazhatnak.

Inkubáció – az elengedés és lazítás fontossága a hatékonyság érdekében

Az inkubáció a kreatív problémamegoldás második állomása, és az egyik legizgalmasabb és leghasznosabb szakasza. A lappangási fázis alatt a tudatalattiban érik a megoldás, ami által olyan ötletek is eszünkbe jutnak, amelyekre tudatos úton nehezen jutnánk. Az inkubáció során a tudattalanunk dolgozik a minket foglalkoztató dolgokon, épp mintafelismerés zajlik. Az agy kapcsolatokat keres már meglévő infók és az újonnan beérkező infók között. Amikor talál, abból lesz az ötlet, és minden ilyen mintafelismerés apró dopaminlökettel jutalmaz. Ezt a különlegesen hatékony módszert ismerhetik meg a résztvevők az előadás során.

Hogyan hozzuk magunkat energiadús mentális állapotba? TOP stratégiák

A rendhagyó előadás során a résztvevők egy meglepően új, mégis hétköznapi nézőpontból ismerhetik meg a saját kreativitásukat, produktivitásukat vagy akár ötletalkotó szokásaikat, ezáltal olyan stratégiákat ismernek meg, amelyeket alkalmazva bármikor hatékonyabb, lelkesebb, energikusabb állapotba hozhatják magukat. Mikor fontos az egyedüllét? Hogyan turbóz fel a természetben töltött idő? Milyen formában nem gátolnak, hanem segítenek a keretek? Miért leszünk hatékonyabbak, ha késleltetjük a problémamegoldást? Mindezekre, illetve még sokkal több kérdésre ad választ az előadás, amely végén a résztvevők összeállíthatják saját, kreativitásra hangoló szokásaikat.

Milyen a 21. századi kreatív szervezet, kreatív vezető és a kreatív munkahelyi klíma?

A szervezeti klíma a szervezet életében lévő viselkedésminták, attitűdök, céges élethelyzetek, amelyek befolyásolják a folyamatokat (pl. problémamegoldás, döntéshozatal, kommunikáció, elköteleződés), e folyamatok pedig a szubjektív jóllét, elégedettség, kreativitás meghatározói is. A kreatív klíma, vagyis az egyéni ambíciókat támogató, ötletekre nyitott, változatosságra törekvő és bevonó munkahelyi légkör, ahol teret engednek a játékosságnak és a bizalomnak, hihetetlenül sikeressé, innovatívvá, „21. századállóvá” tehet egy vállalatot. Az előadásban ehhez ismerjük meg a szükséges tényezőket, az innováció ismérveit és a vezető felelősségét.

Élj kreatívan! Hat tennivaló, hogy felszabadítsuk a kreatív potenciált az életünkben!

Miképpen oldhatunk meg alkotó módon váratlan helyzeteket? Hogyan aknázzuk ki, ha több minden érdekel bennünket? Miként láthatunk a problémákban lehetőséget, és meríthetünk a kudarcból ihletet? Hogyan találjunk rá az egyedi és elégedett önmagunkra? A kreativitás mindannyiunkban fellelhető és fejleszthető, és ma fontosabb, mint korábban bármikor – ez a 21. század egyik túlélőkészsége. Segít szembenézni a kihívásokkal, megoldásokat találni eddig ismeretlen problémákra, elszakadni a megszokottól és kiteljesíteni az életünket. Az előadásban a résztvevők egy kreatívabb élethez kapnak eszköztárat.

Mind map – a kreatív problémamegoldás mestereszköze

Szeretnénk átlátni komplex problémákat, megoldani bonyolult helyzeteket, hatékonyan tervezni a hónapot/évet/munkát, sikeresen dönteni komoly helyzetekben, emlékezetesen tanulni, gyorsan felkészülni egy előadásra/meetingre, jobb önismeretre szert tenni? Az előadásból megismerhetjük a legzseniálisabb és mégis könnyen használható kreatív problémamegoldó módszert, a mind map-et, amely egy szabályzott kreatív problémamegoldó módszer, és mint ilyen, segíti előhozni a megszokott gondolkodási kereteinken kívül megoldásokat. A mind map úgy ábrázolja a gondolatainkat, ötleteinket, ahogyan azok strukturálódnak az agyunkban, éppen ezért ezt a vizuális rendszert sokkal jobban átlátjuk, jobban értelmezzük, hamarabb és tovább megjegyezzük.

Matrjoska baba stratégia – a multipotenciálisak változásálló eszköztára

Kiváló alkalmazkodási képesség, gyors tanulókészség és az ötletszintézishez táptalajt nyújtó komplex jártasság számos területen… a fejlődéshez szükséges legfontosabb képességek a 21. században. Ezek a multipotenciális emberek szuperképességei, amelyeket remekül ötvöznek szorgalommal, lelkesedéssel és tettrekészséggel. Hozzáállásuk, mentális állóképességük, energiakapacitásuk és Matrjoska baba-szerűen egymásba épülő, egymást szintetizáló tevékenységeik remek változáskezelővé teszi őket. Érdemes meríteni az eszköztárukból, amivel ebben a gyorsan és kiszámíthatatlanul változó, komplex világban hatalmas előnyre tehetünk szert.

KREATÍV REZLIENCIA – VÁLTOZÁS-ÁLLÓKÉPESSÉG

A kreatív reziliencia szintje az egyén vagy szervezet azon képességét jelöli, hogy milyen hatékonyan tud alkalmazkodni és innovatív megoldásokat találni váratlan kihívások és változások során. Ez a fogalom különösen fontos a gyorsan változó és bizonytalan környezetben, ahol a hagyományos megoldások gyakran nem elegendőek. Egy magas szintű kreatív reziliencia azt jelenti, hogy az egyén vagy szervezet képes fenntartani vagy növelni a teljesítményét, miközben proaktívan és konstruktívan kezeli a stresszt és a változást. Ez nem csak a túlélésről szól, hanem arról is, hogy a változásokat lehetőségként kezelje a fejlődésre és az innovációra.

Kreatív módszerek – Hogyan legyenek jó ötleteink?

A lelkesedés titkos receptje – Így növeljük a hajtóerőnket

Growth mindset – fejlődési szemléletmód

A flow-állapot beépítése a mindennapokba

Adjuk át tudásunkat online kurzusokkal – Énmárka 2.0

Hatékonyabb énem a VUCA világban – időmenedzsment másként

Szabadúszás, home office life-hackek – hogyan legyünk produktívak és önmenedzselők

Kíváncsi vagy?