Előadások

Előadások - kreativitás

Szívesen adok elő cégeknek, illetve események, fesztiválok keretén belül az alábbi javasolt témákban. Egyedi, programra szabott téma is kérhető.

Kreatív problémamegoldó módszerek, technikák – nemzetközi trend alapján

Olyan gondolkodási módszereket ismerhetnek meg a résztvevők ebben az előadásban, amelyekre világhírű out-of-the-box szemléletű szakemberek esküsznek, mint Edward de Bono, Csíkszentmihályi Mihály vagy épp Walt Disney. A segítségükkel sokkal hatékonyabbá, kreatívabbá, ötletdúsabbá tehetjük a munkánkat és komplexebben átlátunk majd bármilyen helyzetet, és gyorsabban oldhatunk meg problémákat. Az előadás során a TOP5 vagy a TOP10 nemzetközi módszerbe kapnak betekintést a résztvevők, amelyeket aztán a saját eszköztárukban is alkalmazhatnak.

Inkubáció – az elengedés és lazítás fontossága a hatékonyság érdekében

Az inkubáció a kreatív problémamegoldás második állomása, és az egyik legizgalmasabb és leghasznosabb szakasza. A lappangási fázis alatt a tudatalattiban érik a megoldás, ami által olyan ötletek is eszünkbe jutnak, amelyekre tudatos úton nehezen jutnánk. Az inkubáció során a tudattalanunk dolgozik a minket foglalkoztató dolgokon, épp mintafelismerés zajlik. Az agy kapcsolatokat keres már meglévő infók és az újonnan beérkező infók között. Amikor talál, abból lesz az ötlet, és minden ilyen mintafelismerés apró dopaminlökettel jutalmaz. Ezt a különlegesen hatékony módszert ismerhetik meg a résztvevők az előadás során.

Hogyan hozzuk magunkat energiadús mentális állapotba? 10 stratégia

A rendhagyó előadás során a résztvevők egy meglepően új, mégis hétköznapi nézőpontból ismerhetik meg a saját kreativitásukat, produktivitásukat vagy akár ötletalkotó szokásaikat, ezáltal olyan stratégiákat ismernek meg, amelyeket alkalmazva bármikor hatékonyabb, lelkesebb, energikusabb állapotba hozhatják magukat. Mikor fontos az egyedüllét? Hogyan turbóz fel a természetben töltött idő? Milyen formában nem gátolnak, hanem segítenek a keretek? Miért leszünk hatékonyabbak, ha késleltetjük a problémamegoldást? Mindezekre, illetve még sokkal több kérdésre ad választ az előadás, amely végén a résztvevők összeállíthatják saját, kreativitásra hangoló szokásaikat.

Milyen a 21. századi kreatív szervezet, kreatív vezető és a kreatív munkahelyi klíma?

Élj kreatívan! Hat tennivaló, hogy felszabadítsuk a kreatív potenciált az életünkben!

Szabadúszás, home office life-hackek – hogyan legyünk produktívak és önmenedzselők

Kreatív módszerek – Hogyan legyenek jó ötleteink?

Growth mindset – fejlődési szemléletmód

Mind map – a kreatív problémamegoldás mestereszköze

A lelkesedés titkos receptje – Így növeljük a hajtóerőnket

A boldogság 4 fontos eleme és fejlesztési lehetőségei

A flow-állapot beépítése a mindennapokba

Kíváncsi vagy?